Sain viimein valmiiksi jämähameen Neidille, lankana Nallet, kulutus 115 g. Malli yläosan kavennuksineen omasta päästä. Neidin koko on tällä hetkellä 70 cm, mutta tämä sopii varmaan vielä ens talvenkin. Huomatkaa Neidin ihanat Isäntä-sukat!
1480914.jpg

Vauvan jämähame

Lanka ja langan menekki

Novitan Nalle-lankaa. Kaikkia jämäkeriä ja eri värejä. Yhteensä lankaa kului 115 grammaa, perusväriä tarvitaan n. 50 grammaa.

Neuletiheys

10 cm:llä 22 s ja 32 krs

Puikot

Pyöröpuikot, 3,5 mm tai käsialan mukaan.
Muut tarvikkeet

Kuminauhaa n. 45 cm tai vauvan vyötärön ympäryksen mukaan.

Koko

74/80 cm

Ohje

Luo 130 s pyöröpuikoille 3,5. Neulo 4 krs oikein, 1 nurin, 5 oikein. Taita nurjaa kerrosta pitkin 4 ensimmäistä kerrosta nurjalle ja kiinnitä sauma seuraavasti: Vie puikko silmukan läpi, ota aloituskerroksesta toinen silmukka ja neulo nämä oikein yhteen. Neulo vielä pari kerrosta perusvärillä, ja ala sitten vaihtamaan lankaa joka kerroksella. Langanpäät kannattaa neuloa neuleen sisään samalla kun niitä syntyy, eli neulot sekä lankaa kerältä että langanpätkää. Neulo jämäkerroksia 16 cm tai haluamasi pituus. Vaihda sitten taas perusväri, ja aloita kavennukset. Neulo 2 oikein yhteen aina kymmenen kerroksen välein. Neulo 2 krs, kavennuskerros, neulo 3 krs, kavennuskrs, 6 krs, kavennuskrs, 3 krs, kavennuskrs. Neulo sitten 1 o 1 n –neuletta 5 krs, 1 krs nurin ja 1 o 1 n-neulosta 4 krs. Päättele löyhästi. Ompele 4 viimeistä krs:a taitteelle nurjalle, jätä kuminauhalle aukko. Pujota kuminauha, ja säädä oikea kireys. Ompele kuminauhan aukko kiinni.

Kävimme perjantaina neuvolassa, ja Neidin mitat oli nyt 70.2 cm, ja 7245 g. Lääkärimme mielestä tilanne vaikuttaa nyt ihan hyvältä, siis että Neidillä on painoa tullut jopa 250 g. Neuvolan käyrillä tämä tietenkin näytti vähän huonommalta, kun pituutta oli tullut 2 cm, niin sehän veti painokäyrää alas. Ihan tyytyväisiä ollaan, yksi huolenaihe vähemmän.

Enklannista tuli ihana kortti, kiitos Nasu!

1480920.jpg

Yritin ottaa kuvaa, mutta kaikki yritykset meinasi valottua... Mitenhän ne askartelijat kuvaa kiiltäväpintaisia korttejaan...? Varmaan joku oma niksi. Kuvassahan on iki-ihana Liisa ihmemaassa.